Socialt engagemang är en viktig del för oss

Fokus ligger främst på att hjälpa utsatta och föräldralösa flickor i Indien med en utbildning, så att de får ett bra liv och inte behöver giftas bort unga. Det ligger varmt om hjärtat för att Sebastian själv är adopterad från Bombay, Indien. Därför har Nerja Padel valt att via organisationen BFA - Barnen Framför Allt, bidra till barnhemmet, Annai Home for children, Tamil Nadu, Indien,


Nerja Padel Klubb spelar välgörenhetspadel på söndag förmiddag för dessa flickor. På deras lediga dag då de leker barfota på sandtomten där på barnhemmet, så "leker" vi padel och och bidrar samtidigt till att dessa 300 flickor får gå i skolan, vilket är det enda som de önskar sig. Nerja Padel bidrar med minst 12.000 sek/år, samt att vi tillsammans blir fler faddrar.


Hur spelar vi?

På söndagar spelar vi oftast King/Queen of the Court, kallas en "pull" på spanska. Detta är ett mycket populärt socialt event som stödjer barnhemmet i Indien. På dessa event så handlar det om att ha roligt samt att lära känna andra (oftast) svenska spelare och få nya kompisar. Grupper kommer att delas upp efter nivå så gott det går, därför är det ett stort önskemål att du har kommit på en lektion innan så Sebastian sett er spela och kan göra sitt bästa för att skapa jämna grupper/banor, mer om nivåer kan ni läsa under avsnittet nivåer.


King/Queen of the court

Varje bana spelar om servern, bollen behöver gå minst 3 ggr över nät för att gillas. Vi spelar på tid, 15 min/match. Om det står 40-40 så vinner nästa boll, dvs golden point. Vinnarna flyttas upp en bana, förlorarna flyttas ner en bana. När man har bytt bana så delar alla par på sig så man får en ny partner. Efter 7 matcher har då alla spelat med alla, vilket innebär att alla spelare också fått en match där hen blivit personligt coachad av tränare.
7/14 platser, 20€/person för 2h spel, rack kan hyras för 5€/st.

Skriftlig anmälan via whatsapp krävs.

(Ha gärna på ljudet för ett trevligare klipp)

Varför detta barnhem?
Sebastian föddes själv på ett liknande barnhem som detta, fast i centrala Bombay. Hans adoption genomfördes med hjälp av adoptions-organisationen Barnen Framför Allt, och det är via deras fadderverksamhet som klubben stödjer detta barnhemmet i Tamil Nadu. Annai Home i sin tur drivs av stiftelsen People Service Trust, med pastor Father Francis Jeybathi som grundare och ytterst ansvarig. Läs mer på stiftelsens egna hemsida: www.annaihomeforchildren.com/

I januari 2019 var Sebastian och hans föräldrar på barnhemmet och träffade de 300 flickorna i ålder 7-18 som bor där. De har inga sängar utan sover direkt på betong-golvet med filtar i öppna sovsalar, ca 40 st i varje sal. Alla tvättar sina kläder själva, utomhus för hand (se video nedan). De får tre mål mat per dag och all övrig tid läggs till att studera, vilket de är så extremt tacksamma för att kunna göra. De drömmer om att bli ingenjörer, sjuksköterskor och lärare. Varför det endast är flickor är pga av de riktlinjer som gäller för att driva ett kristet barnhem i Indien, dvs pojkar och flickor på separata barnhem. Allting är godkänt av biskopen och staten, kontroller sker regelbundet. På Annai Home är flickorna glada och trygga då de erbjuds mat och utbildning, majoriteten är bekostat via privata donationer från bidragsgivare (ofta företag och kyrkor) och faddrar (privatpersoner) mestadels från Sverige och Tyskland. 

Vill du vara med?

Vill du också bidra till att ytterligare en flicka från barn-

hemmet Annai Home får en utbildning och kan säkra sin

framtid. Det räcker med 150 sek/månad och du sponsrar

hennes utbildning via den trygga organisationen Barnen

Framför Allt, med kontor i Kungsbacka utanför Göteborg.

Kontakta Sebastian så berättar han mer.
Läs mer om Annai Home for Children här på BFA:s hemsida:
www.bfa.se/bistand-och-fadder/fadderskap/fadderverksamhet/